pirmdiena, 2014. gada 10. marts

Mīti par dekoratīvo kosmētiku...


Latvijas sievietes iecienījušas dekoratīvo kosmētiku. Šis fakts neprasa pierādījumus. Taču daudzas sievietes neuzticas tonālajam krēmam, lai gan bez tā krāsošanās vispār nav iedomājama. Lūk, daži jautājumi, kas visbiežāk uztrauc sievietes.

Ja uz ādas nav pumpu, tad tonālais krēms nav vajadzīgs
Nav taisnība. Ideāla āda ir tikai dažām izredzētajām. Lielākajai daļai cilvēku jāsamierinās ar tādiem ādas defektiem kā nevienmērīga ādas pigmentācija, paplašināti asinsvadi, pārāk lielas poras utt. Protams, minētais nav nāvējošs, taču traucē veikt ideālu make-up. Piemēram, ja jums sagribēsies zīmēt, jūs taču neņemsiet jau sazīmētu lapu, bet gan tīru. Tieši tas pats ir ar sievietes sejas ādu. Sasniegt vienmērīgu sejas krāsu bez tonālā krēma nav iespējams.
Tonālais krēms sausina ādu, un tā kļūst raupja
Nav taisnība. Mūsdienu tonālajos krēmos ir mitrinošas vielas, kas uztur mitrumu ādas virsslānī. Šim mērķim visbiežāk tiek izmantots kumelīšu un margrietiņu ekstrakts u.c. Turklāt šis ekstrakts veicina mikrotraumu sadzīšanu, tāpēc āda kļūst veselīgāka.
Ādu no izžūšanas pasargā taukvielas tonālā krēma sastāvā. Piemēram, avokado eļļa spēj atjaunot ādas hidrolipīdu barjeru. Turklāt tonālo līdzekļu lipīdi un silikons aizsargā ādu arī pret saules kaitīgo iedarbību un ziemā pret salu. Ūdens kopā ar taukiem emulsijas veidā ādai piešķir maigumu un paaugstina tonusu.
Tonālais krēms kopā ar pūderi aizsprosto poras
Mūsdienu tonālajiem krēmiem nav nekā kopīga ar 60. gadu ražojumiem. Pārsvarā visi tonālie krēmi uz ādas veido tādu kā elastīgu sietiņu, kas brīvi laiž cauri gaisu, taču vienlaikus arī pasargā no ārējiem kaitējumiem. Turklāt ādā nepārtraukti notiek pašattīrīšanās.
Tonālie krēmi veicina ādas novecošanu
Dermatologi ir salīdzinājuši divu tipu sievietes: tās, kuras lieto, un tās, kuras nelieto tonālos krēmus. Šis pētījums pierādīja, ka sievietēm no otras grupas novecošanas pazīmes parādījās daudz ātrāk. Nereti ar 10 gadu starpību! Kosmētika ir viens no labākajiem veidiem, kā pasargāt ādu no ārējiem kaitējumiem, t.i., arī no priekšlaicīgas novecošanas. Tonālais krēms pasargā ādu no ultravioletajiem stariem, turklāt tajā ir antioksidanti, kas neitralizē brīvo radikāļu kustību, kas veicina ādas novecošanu. Daudzi krēmi spēj ievērojami uzlabot novecojušu ādu.
Tonālo krēmu var labi pamanīt uz ādas
Mūsdienu tonālie krēmi uz sejas redzami tikai tajā gadījumā, ja ir nepareizi izvēlēti, tas ir – neņemot vērā sejas tipu, krāsu un ādas īpatnības. Pareizi izvēlēts krēms nekādas vizuālas problēmas nerada.                                                  
www.medicina.lv